Selecteer een pagina

Ik heb er schoon genoeg van! Van al die verbale bedreigingen van het ‘CJIB’ die ik per mail blijf ontvangen. Voor ‘de overschrijding van maximumsnelheid op de autosnelweg’. Welke autosnelweg en met welk voertuig blijft onvermeld. Het was op 22 november, dat staat er wel bij. Oef, dat is zolang geleden, ik weet werkelijk niet meer waar ik die dag naartoe ben gereden. Maar ik krijg wel vreselijke bedreigingen naar mijn hoofd geslingerd. Zo ben ik zwaar in overtreding, omdat ik al twee aanmaningen heb genegeerd. Terwijl ik er toch een zeer accurate boekhouding op na houd, heb ik nu al blijkbaar twee keer iets over het hoofd gezien. Zou het de oprukkende ouderdom zijn? Als ik nu niet binnen twee dagen betaal, dan gaan ze mijn bank opdracht geven om beslag te leggen op mijn rekening. O jee, daar moet je toch niet aan denken! Voor het geval de consequenties daarvan nog niet helemaal goed tot me doordringen, leggen ze het nog even verder uit: ‘Dit houdt in dat u geen toegang meer heeft tot uw rekening of uw geld.’ Bibber, bibber.

Dus of ik maar als de wiedeweerga 233 euro wil overmaken, inclusief 9 euro administratiekosten. Dat kan héél gemakkelijk: ik hoef alleen maar op een link te klikken in de mail om vervolgens bij het deposit adres mijn rekeningnummer in te vullen. Ze gaan er blijkbaar vanuit dat ik dat rekeningnummer zelf niet kan reproduceren, dus kauwen ze het me, vetgedrukt, voor: 1E7YsPn7QbzXq6JkhjDMZifGKdHAmq3fXaDat nummer komt me nou niet direct bekend voor, maar ach, sinds de invoering van de IBAN nummers, ben ik het spoor een beetje bijster en ken ik geen enkel rekeningnummer meer uit mijn hoofd. Daarna moet ik natuurlijk akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Die lees ik sowieso nooit, dus dat vinkje is snel gezet. En dan hoef ik alleen nog maar te klikken op ‘Bitcoin kopen’. Die kan ik vervolgens gewoon betalen door via IDEAL mijn eigen bank te kiezen en het geld over te maken. En als mijn betaling dan binnen is, krijg ik ook nog een bevestigingsmail. Poeh, poeh, wat een service! Onderaan de mail ‘vertrouwen ze erop mij hiermee voldoende te hebben geïnformeerd’ en ‘bedanken ze me hartelijk voor mijn medewerking.’

Zeg, stelletje oplichters! Denken jullie nou werkelijk dat ik een of andere idioot ben? Dat ik me laat misleiden door dat mooi gekopieerde logo van het Centraal Justitieel Incassobureau? En dat ik jullie onder vermelding van een 34 karakters tellend ‘rekening nummer’ via een bitcoin-transactie geld ga toespelen voor een overtreding met een onbekend voertuig ergens op een weg in Nederland??  Spaar je de moeite, bij mij ben je dan aan het verkeerde email-adres! Ik stuur dit soort krankzinnige mails linea recta door naar valse-email@fraudehelpdesk.nl. In de hoop dat een of andere Antoinette Hertsenberg zich vastbijt in jullie hielen. En nooit meer loslaat!