Selecteer een pagina

Eindelijk is hij er: mijn nieuwe website! Drie jaar geleden voelde ik al de druk om het oude beestje, dat ik in 2011 had laten maken bij de start van mijn Tekstbureau, te vervangen. De lay-out, de teksten… het paste niet meer bij hoe ik me ontwikkeld heb in de afgelopen jaren. Nu zou je denken dat zo’n aanpassing voor een tekstschrijver appeltje-eitje is. Even wat nieuwe teksten er tegenaan knallen, in samenwerking met een goede vriend een ontwerp maken in WordPress, hoe moeilijk kan het zijn? Ik doe het regelmatig voor mijn klanten. Nou, laat ik je iets verklappen: mijn eigen website maken was de moeilijkste klus die ik ooit als tekstschrijver heb gedaan.

Voordat ik überhaupt een eerste zin op papier had, was er al een jarenlang traject aan vooraf gegaan. Het stond al sinds 2017 op mijn lijstje van goede voornemens bij de start van ieder nieuw jaar. Ik stelde het mezelf als doel bij intervisiebijeenkomsten, ik sprak erover met collega tekstschrijvers, ik zette het bovenaan TO DO lijsten, maar ik kwam alsmaar niet tot actie. Elke keer was er wel weer een opdracht die ik voorrang ‘moest’ geven, een bureau dat nodig opgeruimd moest worden, een boek dat dringend op uitlezen wachtte. Zelfs klussen waar ik een hardgrondige hekel aan heb, gaf ik voorrang boven het werken aan mijn eigen website. Toen iemand een keer tegen me zei: “misschien is de tijd er gewoon nog niet rijp voor” was dat voor mij een excuus waar ik het daarop volgende halve jaar weer naar hartenlust op teerde.

En toen opeens, eind 2019, ging er een knop om. Ik kan het psychologisch niet verklaren, maar tussen de betaalde opdrachten door werkte ik, aan een overvol bureau, lekker aan mijn website. Ik maakte beslissingen over welke insteek ik wilde hebben, welke beelden daarbij passen, hoeveel pagina’s ik wilde en… ik schreef de teksten. Toen ik eenmaal mijn focus had bepaald en in mijn hoofd net deed alsof ik voor een ander aan de slag was, ging dat schrijven opeens een stuk beter.

Nu ben ik trots op het eindresultaat! Mijn website is precies geworden wat ik voor ogen had: een mooi visitekaartje voor mijn Tekstbureau. En dat schrijven voor mezelf, dat blijf ik doen! Ik heb nu eindelijk een mooi podium om regelmatig columns te publiceren over kleine, alledaagse dingen die me opvallen of overkomen: deze website!